Home | Hoe ziet een traject eruit?

Jouw gezondheid begint hier

Als je je aanmeld voor coaching, nemen we altijd leefstijlcoaching mee om het effect van de coaching te vergroten. Via leefstijlaanpassingen is namelijk het snelst de grootste winst te boeken! Dat betekent dus dat je vaak al na één gesprek concrete actiepunten hebt om mee aan de slag te gaan, waarbij je direct verschil zult merken in je welbevinden.

Blog

Psychologie en coaching: de perfecte combi

Vanaf 2022 gaan onze zaakjes er heel wat anders uitzien binnen de praktijk. We storten ons dan volle bak op wat we het allerleukste en belangrijkste vinden en waar we bovendien ook nog eens goed in zijn. Preventie en leefstijl krijgen onze volledige aandacht, omdat we geloven dat hier de grootste winst te behalen is en we niet alleen brandjes blussen, maar problemen met wortel en tak kunnen verwijderen en voorkomen. Bovendien werken we samen, met jou, als partners aan dezelfde missie: een optimale gezondheid op alle gebieden.

Onderzoek (diagnostiek) en behandeling

Natuurlijk blijven we ook doen wat we al deden als orthopedagoog en psycholoog, zoals het uitvoeren van breed onderzoek en psychodiagnostisch onderzoek, traumabehandeling, behandeling voor een gezonde emotieregulatie en gezonde stressmanagement. Met als belangrijkste verschil én toevoeging dat we leefstijlinterventies altijd een vast onderwerp van gesprek maken om op in te zetten en te optimaliseren. Het feit dat minimaal 60% van de gezondheidsklachten (lichamelijk én psychisch) te voorkomen is door leefstijlaanpassingen is nu eenmaal niet iets om te negeren.

Hoe ziet een (coachings)traject eruit?

Om een beetje een beeld te geven van hoe dat eruit kan zien tijdens een traject, gaan we er wat dieper op in. Bij de aanmelding ontvang je van ons bijvoorbeeld het leefstijlroer, om te bekijken welke dingen jij nu al doet om je gezondheid te verbeteren. In gesprek inventariseren we de mogelijkheden voor verdere verbetering. Ook werken we met het spinnenweb voor een positieve gezondheid, waarin een brede kijk op gezondheid gehanteerd wordt. Hierin geef je een score op het gebied van zingeving, kwaliteit van leven, dagelijkse gewoontes, je coping, sociale relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid en zelfwaardering. Al deze onderwerpen samen vormen je gezondheid.

Van inzicht naar actief aanpakken

Na een onderzoek stemmen we dan ook de adviezen af op jouw persoonlijke situatie of die van je kind. We geven naast specifieke adviezen over de uitslagen van het onderzoek, ook persoonlijke adviezen om je leefstijl te optimaliseren, of hoe je je kind hierin kunt ondersteunen. In vervolggesprekken geven we dit verder handen en voeten en begeleiden we het veranderproces zodat de kans op een duurzame gedragsverandering wordt vergroot.

Kleine stappen, direct effect!

Als je je aanmeld voor coaching, nemen we altijd leefstijlcoaching mee om het effect van de coaching te vergroten. Via leefstijlaanpassingen is namelijk het snelst de grootste winst te boeken! Dat betekent dus dat je vaak al na één gesprek concrete actiepunten hebt om mee aan de slag te gaan, waarbij je direct verschil zult merken in je welbevinden.

Word je al enthousiast of ben je nieuwsgierig wat er in jouw geval mogelijk is? Wacht niet langer en gun jezelf die gezondheid, zet jezelf op nummer 1 en maak een afspraak.

Meer blogs en nieuws?

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman