Home | Naar buiten

Beweging & naar buiten

Een dagdeel naar buiten, wandelend in de natuur. Op een plek bij jou in de buurt, of juist in het onbekende. In 1, 2, 3 of 4 uur ervaar je een intensieve verdiepende sessie, waarin je gegarandeerd nieuwe inzichten ervaart, en werkt aan het ervaren van meer zingeving en vrijheid in je leven. Samen wandelen we een dagdeel in de natuur, of haak je aan bij één van mijn langere hikes, om de verdieping in jezelf te vinden.

Elke maand kun je mee op stiltewandeling, in één van de prachtige natuurplekken in Dordrecht. Ervaar de stilte en verbinding met anderen, jezelf en de natuur. Met aandachtsoefeningen en suggesties pluk je alle voordelen van de natuur en leer je jezelf steeds beter kennen.

Ga mee naar buiten, voor een reis naar binnen

Ga mee naar buiten, voor een reis naar binnen

Wandelen naar zelfinzicht

Een dagdeel naar buiten, wandelend in de natuur. Op een plek bij jou in de buurt, of juist in het onbekende. In 1, 2, 3 of 4 uur ervaar je een intensieve verdiepende sessie, waarin je gegarandeerd nieuwe inzichten ervaart, en werkt aan het ervaren van meer zingeving en vrijheid in je leven.

Het is bekend dat de beste gesprekken gevoerd worden als je wandelt. Ik ben geen wandelcoach, maar gebruik de natuur, het buiten zijn en het wandelen als een middel. Het principe is heel simpel: door in beweging te komen, komen er letterlijk dingen in beweging. Heb je bijvoorbeeld het idee ‘ vast te zitten’ , kan het helpend zijn dit te bespreken tijdens het lopen, om verandering in gang te zetten.

Boor je creativiteit en slimme onbewuste aan

Sessies in de buitenlucht helpen om dichter bij jezelf te komen, bij onze oorspronkelijke natuur. Buiten zijn, in het groen en in de natuur maakt automatisch al gelukkig, laat stress verminderen en heeft talloze andere gezondheidsvoordelen. Het weg zijn uit je standaardomgeving helpt bovendien om een open geest te hebben, je creativiteit aan te boren en ruimte te geven aan nieuwe perspectieven en inzichten.

Je kunt meer dan je denkt. Ik nodig je uit om dit aan den lijve te ondervinden. Je hoeft geen goede conditie te hebben, als je maar kunt lopen. Kleine afstanden zijn mogelijk, maar lange afstanden net zo goed. Het is aan jou waar je voor kiest. Van een uur, tot meerdaagse trektocht.

Leer jezelf steeds beter kennen

In onze natuurlijke habitat, in echte verbinding, geef ik je de uitnodiging om jezelf beter te leren kennen. Om jouw krachten, talenten en drijfveren in te zetten voor meer zingeving. Maar ook in het helpen je eigen blinde vlekken op te sporen en te doorzien, je angsten aan te kijken en te overwinnen.

Mijn missie is om jou meer vrijheid te laten ervaren in je leven. Zowel in je handelen als in je denken. De vrijheid om jezelf te durven zijn, om te doen wat echt bij jou past, om je uit te spreken en je grenzen aan te geven en je niet te laten weerhouden door overtuigingen of irreële angsten of gedachten.

Stiltewandeling

Tijdens de stiltewandeling zetten we onze zintuigen op scherp, en ervaren we hoe het is om weer echt contact te maken met onszelf, in onze meest natuurlijke omgeving: buiten in de natuur. Met elkaar, maar in stilte en met aandacht voor je eigen proces. Zo leer je je meer bewust te worden van wat er is, van binnen én om je heen. Met de groep is het geluid van de stilte nog beter voelbaar.

Onderweg krijg je verschillende aandachtsoefeningen aangereikt, om van de voordelen van de stilte, natuur en het buiten zijn te genieten. Deze zijn elke wandeling net even anders, om te blijven prikkelen en stimuleren. In de stilte met elkaar ervaar je de rust in en buiten jezelf.

We wandelen door alle seizoenen heen, met alle weersomstandigheden, om de wisseling van de seizoenen meer en meer te ervaren. Door de mooiste plekjes van de Dordtse natuur met kans op het spotten van reeën en bevers. Na afloop is er thee en gelegenheid om kort ervaringen te delen, of in stilte te vertrekken. Een goede conditie is niet vereist, we nemen de tijd voor het wandelen en ervaren.

Praktisch:

 • Geschikt voor elk niveau, we lopen zo’n 4km in (zeer) rustig tempo.
 • Neem dichte schoenen of laarzen mee. We lopen deels onverhard en het pad kan modderig zijn.
 • Kleed je warm aan en denk aan regenkleding bij nat weer.
 • Tijd/dag: 1x per maand op donderdag van 9.00 – 11.30u.
 • Locatie: Parkeerplaats de Viersprong/De Elzen, Dordrecht
 • Check de agenda voor de aankomende stiltewandelingen. Let op! Dag, tijd en locatie kunnen verschillen.
 • €25 per persoon, contant betalen. Vooraf aanmelden noodzakelijk.

Hiken en helen

Wil je echt next level? Dan kun je aanhaken op een van mijn trektochten door Nederland en buitenland. Met een backpack op urenlang door de natuur kom je jezelf gegarandeerd tegen: voer om mee aan de slag te gaan! Neem contact met me op als je hier meer over wilt weten. Ik ga elk jaar voor langere tijd de natuur in, in binnen- en buitenland. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend, met enkel een rugzak en het pad voor me. Haak aan voor een unieke ervaring van avontuur én je eigen coach al wandelend naast je. Kijk bij de agenda voor aankomende mogelijkheden.

Praktisch

Als we naar buiten gaan maak ik gebruik van diverse interventies, afhankelijk van wat past bij jouw vragen en situatie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • meditatieoefeningen
 • visualisatieoefeningen
 • oefeningen om je intuïtie meer aan te spreken, bijvoorbeeld in het maken van keuzes
 • symbooldrama
 • interventies aan de hand van (beeld)kaarten
 • korte schrijfoefeningen
 • lichaamsgerichte oefeningen
 • … en nog veel meer

Hoe ver gaat jouw reis, jouw innerlijke struintocht in de buitenlucht? Kies je voor een uur, of dagdeel? Het voordeel van langere periodes, is het wegvallen van alle sociale wenselijke laagjes met de garantie dat je uit je comfortzone gaat en de diepte van jouw binnenwereld induikt.

Wat zit er bij een buitenavontuur?

 • wat warms om te drinken
 • een locatie en route in overleg
 • materiaal voor interventies
 • schrijfmateriaal
 • indien nodig is het mogelijk om bepaalde wandelmaterialen te lenen in overleg

Wat neem je zelf mee?

 • fijne wandelschoenen en wandelkleding. Denk aan warme kleding en regenkleding, afhankelijk van het weer.
 • Afhankelijk van de duur en het tijdstip van het avontuur: voldoende eten en drinken (enkel bij langere tochten)
 • Je telefoon om foto’s te maken van de interventies
 • Een open geest, laat het op je afkomen

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Blogs

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman