Home | Nieuwe podcast: uit het leven gegrepen

OPROEP: PODCAST GASTEN GEZOCHT

Hoi! Voor mijn podcast zoek ik gasten. Gewone mensen, die het leven leven, die struggles hebben (gehad) zoals ieder ander. Jong, of oud, arm of rijk, in voorspoed of tegenspoed, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Ik ben benieuwd naar de kracht van jou en alle lessen die je tot nu toe hebt geleerd. Lijkt het je leuk om hier open over in gesprek te gaan? Stuur me dan een berichtje! Of wil je graag iemand nomineren, laat het diegene en/of mij het dan weten!

Blog

Podcast als nieuwe hobby

Ik heb sinds de corona Lock downs een hele fijne nieuwe hobby: podcasts luisteren! Je kunt het zo gek niet bedenken qua onderwerp, of er is wel een podcast over te vinden. Ik luister ze in de auto, als ik mijn lunchwandelingetje maak of juist lange zondagse wandelingen in mijn eentje. Heerlijk! Toen ik mijn favoriete series zo’n beetje ‘uit’ had, schakelde ik over op andere series. Maar toen begon me op te vallen dat er in de podcasts vaak dezelfde gasten werden gevraagd. En dat het niet zelden voorkomt dat diezelfde gasten ook een min of meer gelijk verhaal vertelden in de podcasts. Dat vind ik niet eens zo heel erg, want ik luister de gesprekken niet voor niets: de sprekers zijn inspirerend en herhaling kan geen kwaad om bepaalde zaken goed te laten landen of beter te begrijpen.

Boeiende verhalen van echte mensen

Laatst had ik een overleg met een collega, die dezelfde hobby als ik heeft, en we wisselden onze tips over goeie podcasts met elkaar uit. We herkenden echter hetzelfde dat er vooral goeroes, experts en ‘mensen die het gemaakt hebben’ of op een andere manier succesvol zijn. Superboeiend, maar wel een eenzijdig beeld van onze wereld. Ineens kwam ik daardoor op een idee: ik spreek al mijn hele carrière met mensen, en ik ben geboeid door ieder zijn of haar persoonlijke verhaal. En mijn cliënten komen natuurlijk niet voor niets, maar tegelijkertijd is de scheidslijn tussen cliënt en niet-cliënt flinterdun. Ik durf zelfs te beweren dat die er eigenlijk niet is. Iedereen herkent wel in meer of mindere mate de klachten waar mijn cliënten mee kampen.

Lessen van het leven

Ik spreek al jaren dag in dag uit met mensen. Ook los van cliënten zoek ik steeds het gesprek op merk ik. Omdat ik ervan houd om te diepte in te gaan en zaken te begrijpen. Omdat het leven zo complex, mystiek en ongelooflijk boeiend is en niemand er over raakt uitgepraat. Dit, en de spirituele groei die ik de laatste jaren zelf ook meer maak, bracht me op het idee om zélf een podcast te maken. Hoe fijn is dat, op een open manier met elkaar in gesprek. Met de gewone mensen (hoewel die niet bestaan). En, omdat ik merk dat er momenteel een heleboel gaande is in de wereld, wil ik me richten op de lessen van het leven, en hoe we met elkaar de wereld een beetje fijner kunnen maken. Een positieve insteek dus, waarbij het leed en taboes zéker een plek mogen krijgen!

Word jij mijn volgende gast?

Dus plaatste ik een oproepje, die ik ook hieronder zal plaatsen. Want: ook jij kunt je aanmelden als gast! Lijkt het je leuk, en wil je een specifiek onderwerp vooral onder de aandacht brengen, of jouw verhaal vertellen, laat het dan weten aan me!

OPROEP: PODCAST GASTEN GEZOCHT

Hoi! Voor mijn podcast zoek ik gasten. Gewone mensen, die het leven leven, die struggles hebben (gehad) zoals ieder ander. Jong, of oud, arm of rijk, in voorspoed of tegenspoed, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Ik ben benieuwd naar de kracht van jou en alle lessen die je tot nu toe hebt geleerd. Lijkt het je leuk om hier open over in gesprek te gaan? Stuur me dan een berichtje! Of wil je graag iemand nomineren, laat het diegene en/of mij het dan weten!

Het kunnen grote dingen zijn, maar vooral ook kleine, dagelijkse dingen. Want iedereen leeft zijn leven op zijn eigen manier, met je eigen uitdagingen en levenslessen, en elk leven is de moeite waard. In mijn podcast wil ik juist inzoomen op zingeving en belangrijke vragen, om bij te dragen aan een hoger bewustzijn, optimisme, zaadjes planten om met elkaar naar een hoopvollere toekomst te bewegen.

Ik heb ruim 13 jaar ervaring als psycholoog en therapeut, waarin ik talloze gesprekken heb gevoerd met mensen. Oprechte gesprekken blijven me boeien. Ik merk dat er veel behoefte is aan het bespreekbaar maken van kleinere en grotere dingen, aan het doorbreken van taboes en polarisatie.

Heb je zelf een thema dat je aan wilt kaarten? Wil je graag (anoniem) je verhaal ergens over doen, omdat het tijd is om gehoord te worden? Bijvoorbeeld over traumatische gebeurtenissen, zorgen die je hebt of gebeurtenissen die je hebt meegemaakt? Is er een onderwerp wat je graag met de wereld wilt delen, wat veel te weinig aan bod komt?

Andere vragen die in de podcast bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen, zijn de volgende:

  • Wat heeft de wereld op dit moment vooral nodig?
  • Als je je leven opnieuw zou doen, wat zou je dan anders doen?
  • Wat wil je je kinderen (of anderen) meegeven als wijze lessen?
  • Wie waren jouw inspiratiebronnen, en waarom?
  • Waaruit put jij hoop en geluk?

Geïnspireerd? Stuur me een berichtje en wie weet ben jij mijn volgende gast. In elke podcast mag je het stokje doorgeven aan een persoon die het volgens jou ook verdient om gehoord te worden door de wereld.

Meer blogs en nieuws?

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman