Home | Tuinttransformatie en coaching in het groen

Coaching met zicht op groen

Klinkt goed toch: een coachingsessie met openslaande deuren naar de miniboomgaard en pluktuin. Dat is straks mogelijk, want de transformatie van de tuin is in volle gang. En laat dat groene uitzicht nu juist een weldaad zijn voor je gezondheid!

Blog

Van stortplaats naar groene oase

We zijn al ruim 4 jaar aan het verbouwen en het huis is nog steeds niet af. Dit jaar is de tuin aan de beurt, hard nodig ook wel, want het heeft de afgelopen jaren meer weggehad van een kruising tussen een parkeerplaats, vuilstort en opslagloods. Het enige groen dat er in de tuin te zien was, kwam van de algenaanslag op de tegels in de schaduw, de rest bestond uit tegels en beton. Niet erg mindful en inspirerend.

Groen is gezond

Groen en natuur maken gelukkig. Buiten zijn werkt beschermend tegen angst en depressie, het zien van natuurlijke vormen is rustgevend voor je brein. Naar buiten gaan en groen maakt creatief, ontspannen en actief. Alleen al het kijken naar een boom helpt. Nou, als het zo simpel is, dan moeten we dat natuurlijk zéker doen in onze tuin. Niet alleen heel duurzaam, goed voor milieu en klimaat, de bijen en andere insecten, maar dus ook voor je gezondheid.

Help de bij

We maken er daarom een groene tuin van. Alle tegels eruit, gras, struiken, bomen en planten erin. Het dak op de uitbouw wordt een sedumdak en kruidentuin, om bijen en andere insecten aan te trekken. Hebben we direct een gezellig uitzicht vanuit de keuken op het groendak. De trampoline was een onmisbaar onderdeel voor de kinderen, dus is deze ingegraven in de grond en zetten we er verschillende siergrassen omheen, omdat een trampoline nu eenmaal geen toonbeeld van schoonheid is. Zo valt ie straks in ieder geval niet zo op.

Groen uitzicht tijdens je coaching

Vanuit de behandelkamer kijk je straks uit over het gras en onze miniboomgaard met fruitboompjes, een appel, peer en een kers om precies te zijn. Dat zal niet het enige eetbare in de tuin zijn, want op het dak van de schuur komt een heuse moestuin. Biologisch geteelde groentes recht uit eigen tuin. Over duurzaam en gezond gesproken! Op het terras maken we straks een bank tussen de stammen van drie volwassen bomen, omdat ik heel graag grote bomen in de tuin wil. En als we dan de muren ook nog laten begroeien met wat bloeiers, heb je straks gegarandeerd een groen uitzicht tijdens je coaching!

Meer blogs en nieuws?

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman