Home | Mediteren: niet alleen voor hippies!

Mediteren: toch niet alleen voor hippies!

Een paar weken terug schreef ik een blog over of mediteren alleen voor hippies was, of voor iedereen. Bij deze mijn bevindingen..

Blog

Mediteren: toch niet alleen voor hippies!

Een paar weken terug schreef ik een blog over of mediteren alleen voor hippies was, of voor iedereen. Ik was er door de gesprekken die hier op de praktijk gevoerd worden al deels achter gekomen dat het mogelijk wel eens voor iedereen kon zijn. Maar, ik wilde toch zelf eens de proef op de som nemen. Daarom ben ik begonnen met opzoeken van meditaties die bij mij passen. Al snel kwam ik bij verschillende meditatie apps en talloze filmpjes op Youtube terecht.

De Bodyscan

Ik ben begonnen met een Bodyscan. Dit heb ik eerder wel eens zelf gedaan zonder begeleiding, maar dit keer besloot ik gebruik te maken van een Youtube video. Bij een Bodyscan ga je eigenlijk al je lichaamsdelen na, om te kijken wat je daar voelt. Kriebelt je been? Voel je spanning in je schouders? Voelen je armen zwaar? Dit doe je per lichaamsdeel, waarna je ze apart ook even kan aanspannen en ontspannen. Dit zorgt (bij mij althans) voor een relaxed en ontspannen gevoel. Ook zorgt het ervoor dat je in contact komt met je lichaam. Het hoeft ook niet al te lang te duren, wat ik ook een voordeel vind. Meditatie- en ontspanningsvideo’s duren namelijk al snel minstens 20 minuten, wat niet altijd in mijn planning past. Na de Bodyscan voelde ik me vrij ontspannen en zelfs een beetje slaperig. Na een half uurtje was dit wel weer weg, maar het had naar mijn idee nog steeds een positief effect op mijn stresslevels.

Negatieve gedachten loslaten

Later ging ik aan de slag met een meditatie waar de focus lag op het loslaten van (negatieve) gedachten. Op de achtergrond was rustgevende muziek te horen. Ik merk dat ik het ook erg belangrijk vind dat het een fijne stem is om naar te luisteren, omdat ik me anders vooral daarop focus. Deze meditatie ging over al je gedachten op een bootje zetten, en vervolgens dit bootje wegduwen in de oceaan. Ik vond dit een fijne ervaring en het werkte inderdaad ook weer ontspannend. Het handige is ook dat je dit de volgende keer niet per se met een filmpje erbij hoeft te doen, maar dat het ook in je hoofd kan. Mediteren is dus zeker niet alleen voor hippies!

Meer blogs en nieuws?

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman