Reiki

Wist je dat het elektromagnetisch veld van het hart wel 50.000x groter is dan die van het brein? En dat onze energie ‘besmettelijk’ is voor anderen? Reiki maakt gebruik van dat energieveld. Het heft blokkades op in de energiestroom, en stuurt energie naar de plekken waar het extra nodig is.

Spirituele groei

Reiki in begrijpelijke taal

Nog niet zo lang geleden moest ik er zelf niks van weten. Reiki? Daar geloofde ik niet in. Maar inmiddels weet ik wel beter. Ik weet uit eigen ervaring dat energie-uitwisseling niet verzonnen is. vergelijk het met een wifi verbinding, telefoneren of de straling in een magnetron: we weten allemaal dat er wel degelijks iets ‘in de lucht’ zit en communiceert of beïnvloed, ook al kunnen we dat met het blote oog niet zien.

Stimuleren van zelfhelend vermogen

Reiki is een oosterse geneeswijze, die het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. Wanneer je een wondje hebt, geneest je lichaam dit zelfstandig. Net als bij een griep of een infectie. Hiervoor is het echter wel nodig dat de omstandigheden van je lichaam goed zijn. Net zoals je lichaam minder goed werkt als het moe is, en het dan ook langer duurt voor je van je spierpijn af bent of dat schaafwondje een korstje krijgt. Als er in je lichaam zaken uit balans zijn, is het lastiger voor je lichaam om goed te functioneren.

Energiestroom door je lichaam

Net zoals je lichaam bloed, zuurstof en voedingsstoffen door je lichaam vervoert, vervoert het ook levensenergie door je lichaam. Niet via de bloedbaan, maar via het chakrasysteem en je kundalini. Je kundalini is als het ware de snelweg voor je energie door je lichaam heen, die langs verschillende knooppunten (chakra’s ) leidt, waardoor je energie weer naar de plekken aldaar wordt getransporteerd. Je kundalini loopt, niet geheel toevallig, langs je ruggengraat, waar ook de belangrijkste zenuwstelsels van je lichaam lopen.

Blokkades opheffen via Reiki

Als er door bijvoorbeeld ziekte, stress, emotionele tegenslag of andere oorzaken de energietoevoer uit balans is, kan het zijn dat bepaalde chakra’s in je lichaam te hard werken, te langzaam werken, of helemaal vast zitten. Reiki helpt om deze blokkades op te sporen en deze te verhelpen. Vergelijk het met een dam die is ontstaan door rotzooi in de rivier, dat zich door de tijd heen heeft opgehoopt. Reiki stuurt een grote hoeveelheid energie in één keer naar deze dam toe, als een flinke golf water, die met die kracht de dam doorbreekt, waarna de rivier weer goed kan stromen.

Levensenergie of vitaliteit

De reikibehandelaar geeft geen eigen energie weg, maar is slechts het doorgeefluik van deze energie. Deze energie hangt overal om ons heen, en is voor iedereen beschikbaar. Dat is onze levenskracht, onze vitaliteit. Dit wordt ook wel chi, ki of prana genoemd. Een reiki-behandelaar is ingewijd in de Reikileer, wat als voordeel heeft dat het méér van deze levensenergie tegelijk kan doorgeven aan de ontvanger. Daardoor worden er sneller en effectiever resultaten bereikt.

Hoe gaat een Reiki behandeling?

Reiki werkt met handopleggingen. Dat betekent dat de behandelaar jou lichtjes aanraakt op verschillende plekken, of net hierboven. Deze punten zijn verbonden met de chakra’s: de verschillende energiepoorten in je lichaam waardoor de energie hoort te stromen.

Elk chakra heeft zijn eigen karakter en functie. Het kan zijn dat één of meerdere chakra’s extra aandacht nodig hebben. vaak zitten hierin lessen voor jezelf verborgen. De behandelaar kan samen met jou via gesprek en behandeling meer zicht krijgen op jouw aandachtspunten en inventariseren wat er nodig is om jezelf verder te helpen.

Bij een reiki behandeling neem je plaats op een massagetafel. Je hoeft je niet te ontkleden, want energie werkt door materie heen (denk aan de wifi verbinding). Er wordt gewerkt in stilte, maar er is altijd ruimte voor een voor- en/of nagesprek waarin thema’s aan bod kunnen komen. Een volledige behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Chakra cursus

De oosterse geneeswijze heeft een mooie, aanvullende visie en aanpak op gezondheid. Het chakrasysteem vormt daarin een holistische kijkwijze naar gezondheid. Hierin wordt er een koppeling gemaakt tussen lichamelijke, psychische en emotionele gezondheid. Ook wordt de ontwikkeling van mensen hierin meegenomen, en richten de adviezen zich niet alleen op bijvoorbeeld voeding, maar op allerlei zaken, zoals gebruik maken van natuurlijke elementen (kristallen, stenen), geuren, kleuren, bewegingen, oefeningen die je in sociaal contact kunt toepassen enzovoort. Omdat hierin zoveel te leren en te ontdekken is, en omdat iedereen wel zijn eigen aandachtspunten heeft om verder aan te werken, ontwikkelen we momenteel een cursus gericht op het stimuleren van verschillende chakra’s en de chakraleer.

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Verdieping

Veel voorkomende onderwerpen

Blogs

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman

Referenties

Cliënten over ons

Bij Inzicht kan ik naast de sessies ook terecht als er iets aan de hand is, ze reageren snel op berichtjes en in het geval van nood zijn ze ook bereikbaar, wat heel fijn is!

In de eerste plaats de open communicatie, maar ook de doelgerichte en de oplossingsgerichte aanpak hebben wij als zeer prettig ervaren.

Door de hulp van mijn coach heb ik nu een leuker leven en daar wil ik haar ook voor bedanken!

We kwamen bij Inzicht toen we eigenlijk een beetje met onze handen in het haar zaten. Het gaat nu een stuk beter! We hebben veel gehad aan de soms simpele oplossingen.

We hebben op meerdere vlakken mooie resultaten kunnen bereiken in het welbevinden van onze zoon en handvaten voor de hele familie.

De communicatie is duidelijk, niks is gek en alles kon en werd besproken. Onze kinderen zijn er zo enorm door gegroeid.

Mijn afspraken hebben heel erg meegeholpen aan wie ik nu ben als persoon. Ik ben erg gegroeid wat betreft zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen in mijn keuzes en fouten.

Tijdens de verschillende sessie met de professionals van Inzicht heb ik mijn zoon zien veranderen van een onzeker en terughoudend jongentje, naar een zelfverzekerde en vrolijke jongen.

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.