Home | Zingeving en Bewustzijn | Mindfulness

Mindfulness

In samenwerking met Kim Frerikse worden er regelmatig Mindfulness cursussen gegeven bij Jij bent in Zicht. Hierin leer je meer ‘uit je hoofd’ te gaan, meer contact te maken met je lichaam en in het hier en nu te leven. Dit vermindert stress en spanning, en vergroot positieve gevoelens.

Coaching

Wat is Mindfulness?

mindfulness is niet meer weg te denken uit onze huidige cultuur. Het heeft na jaren eindelijk de credits gekregen die het verdient, want mindfulness is niet zweverig, zoals ooit weleens werd gedacht. Het is een broodnodige vaardigheid die we kunnen aanleren om met de alledaagse drukte, prikkels en stress om te gaan.

Mindfulness is niet hetzelfde als mediteren. Je kunt mindfulness meer zien als een benadering van de situatie op het moment. Ben je mindful, dan ben je bewust bezig met het hier en nu, met wat je aan het doen bent (of niet). Je kunt mindfulness dus overal en altijd toepassen, ongeacht je bezigheden.

Voor wie is Mindfulness geschikt? 

Eigenlijk heeft iedereen tegenwoordig wel baat bij wat meer mindfulness. Maar uit de praktijk weten we dat het voor iedereen die wil leren om beter om te gaan met negatieve gedachtes en gevoelens een hele waardevolle vaardigheid is. Als je minder wilt piekeren, minder in je hoofd wilt leven, maar meer in het lijf wilt leren leven, heb je baat bij mindfulness.

Je hoeft geen klachten te hebben om aan de cursus mee te doen. De cursus leert je bewust te worden van automatische en emotionele reactiepatronen die zich voordoen in je gedachten, in je emoties en in je lichaam. Je krijgt daardoor meer opties en mogelijkheden om te kiezen hoe je hier op wilt reageren en op welke manier jij wilt omgaan met bepaalde situaties. Je leert minder op de automatische piloot leven en met meer aandacht in het hier en nu te zijn. 

Wat houdt de cursus in?

  • 8 wekelijkse bijeenkomsten mindfulnesstraining van 2,5 uur
  • 1 terugkombijeenkomst van 2,5 uur
  • Thuis 45 min. per dag beoefening
  • 4 tot 8 mensen per groep
  • Vanaf 18 jaar
  • Voorafgaand een kennismakingsgesprek
  • Kosten: 450 euro

Waar is het?

Praktijk Jij bent in Zicht (Beverwijcksplein), Matthijs Balenstraat 8, 3311GH Dordrecht.

Wanneer? 

Donderdag avond 19.30-21.00u

De eerstvolgende cursus start op:

24 nov 2022

1, 8, 15, 22 dec 2022

12, 19, 26 jan 2023

23 feb (terugkombijeenkomst) 2023

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Blogs

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman

Referenties

Cliënten over ons

Bij Inzicht kan ik naast de sessies ook terecht als er iets aan de hand is, ze reageren snel op berichtjes en in het geval van nood zijn ze ook bereikbaar, wat heel fijn is!

In de eerste plaats de open communicatie, maar ook de doelgerichte en de oplossingsgerichte aanpak hebben wij als zeer prettig ervaren.

Door de hulp van mijn coach heb ik nu een leuker leven en daar wil ik haar ook voor bedanken!

We kwamen bij Inzicht toen we eigenlijk een beetje met onze handen in het haar zaten. Het gaat nu een stuk beter! We hebben veel gehad aan de soms simpele oplossingen.

We hebben op meerdere vlakken mooie resultaten kunnen bereiken in het welbevinden van onze zoon en handvaten voor de hele familie.

De communicatie is duidelijk, niks is gek en alles kon en werd besproken. Onze kinderen zijn er zo enorm door gegroeid.

Mijn afspraken hebben heel erg meegeholpen aan wie ik nu ben als persoon. Ik ben erg gegroeid wat betreft zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen in mijn keuzes en fouten.

Tijdens de verschillende sessie met de professionals van Inzicht heb ik mijn zoon zien veranderen van een onzeker en terughoudend jongentje, naar een zelfverzekerde en vrolijke jongen.

Home | Zingeving en Bewustzijn | Mindfulness