Home | Werkwijze

Mijn aanpak

Hieronder vind je de antwoorden op de belangrijkste vragen rondom  de werkwijze. Heb je hierna nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Praktisch

Werkwijze

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan met je eigen doelen, maar twijfel je nog welk aanbod het beste bij jou past? Of vind je het nog lastig jouw doelen te stellen? Kom dan gratis en vrijblijvend op kennismakingsgesprek. Hierin kijken we samen naar hoe wij het beste antwoord kunnen geven op je vragen, en op welke manier jij aan je doelen wilt werken. Ook help ik je bij het helder krijgen wat je precies wilt bereiken. Als je verder wilt, stellen we na de kennismaking samen doelen op en plannen we afspraken voor het vervolg. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Plan van aanpak

En, enthousiast geworden na de kennismaking? Besluit je na het kennismakingsgesprek aan de slag te gaan met Jij bent in Zicht, dan stellen we samen een plan op. Heb je al een beetje idee welke richting je uit wilt om aan jouw doelen te werken? In de kennismaking is al verzameld welke vragen en wensen je hebt. In sommige gevallen vraag ik je een kort aanmeldformulier in te vullen, om meer informatie te krijgen over jouw wensen en situatie.

In het plan van aanpak werken we dat uit tot concrete en haalbare doelen. We bekijken je situatie, welke stappen je tot nu toe al hebt genomen, en waar je heen wilt. We maken specifiek wát je wilt bereiken en welke obstakels én sterke kanten hierbij een rol spelen. Een plan van aanpak is dynamisch. Dat betekent dat je gaandeweg doelen zult bereiken, maar ook dat misschien andere doelen jouw focus krijgen. Zo blijft jouw plan altijd afgestemd op jou.

Wil je liever al richting bepalen vóórdat je op kennismaking komt? Dan mag je het coachplan al vooraf opvragen bij me en proberen zoveel mogelijk zelf in te vullen. Zo bereid jij je desgewenst goed voor op het gesprek.

Aanmeldformulier

Ik werk graag snel en oplossingsgericht, en zal daarom niet meer van je vragen dan nodig. Toch kan het soms nuttig zijn om meer informatie te hebben over bepaalde onderwerpen, zowel voor jezelf als voor mij. In overleg geef ik soms op maat gemaakte vragenformulieren voor het maken van een plan van aanpak. In alle formulieren is er ruimte om je eventuele doelen al (voorzichtig) te formuleren.

Duur van de afspraken

  • Coach sessies duren standaard 45 minuten. Een dubbelconsult is 90 minuten.
  • Personal Training sessies duren 60 minuten.

Indirecte tijd

In coaching reken ik enkel de directe tijd. De indirecte tijd die ik nodig heb voor het voorbereiden op de afspraken, het plegen van telefoontjes, opstellen en lezen van mailtjes, het schrijven van een persoonlijk plan van aanpak en andere administratie reken ik niet door.

Afspraakfrequentie

Afspraken van 45 minuten vinden wekelijks of tweewekelijks plaats. Afspraken van 90 minuten vinden twee- tot driewekelijks plaats. Zo houd je ook voldoende tijd om tussen de afspraken te oefenen en veranderingen op te merken. Teveel tijd tussen de afspraken is niet wenselijk: continuïteit in de afspraken is het effectiefst.

Duur van een traject

Effectiviteit en efficiëntie is voor jou het belangrijkst. Ik vertrouw op jouw eigen motivatie om aan je doelen te werken. Het effect is het grootst als je voldoende vertrouwensband hebt met je coach en minstens 5 sessies aan je eigen doelen werkt. Naar wens kan dit worden uitgebreid. Minder dan 5 sessies is niet effectief: nieuw gedrag heeft langer nodig om een nieuwe gewoonte te worden.

Uit onderzoek blijkt dat je minimaal 3 maanden nodig hebt om nieuw gedrag tot een nieuwe gewoonte te maken. Ik zet in op lange termijn resultaten, dus adviseer om deze termijn aan te houden om terugval te voorkomen en je nieuwe gedrag te bestendigen.

In het geval van (groeps)trainingen volg je een standaard aantal bijeenkomsten. Deze zijn meestal tussen de 8 tot 12 bijeenkomsten, en vinden vaak tweewekelijks plaats. Met uitzondering van Runningtherapie en NatuurlijkSportief: deze trainingen vinden wekelijks plaats.

Gratis werkmap

Om zoveel mogelijk effect van je consulten te ervaren, geef ik je soms een werkmap mee. In deze werkmap bewaar je alle meegegeven materialen, zoals opdrachten, werkbladen, registratie oefeningen en ook notitieblaadjes waarop je steeds opschrijft wat je leert of meeneemt als aandachtspunt. Reflecteren op elke coachsessie helpt je bij het vergroten van inzicht in je eigen gedrag en vergroot je mogelijkheden tot verandering. Deze map neem je elke afspraak mee, zodat we de gemaakte opdrachten kunnen bespreken.

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Blogs

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman