Home | Spirituele groei

Spirituele groei

Kies een losse sessie om met jouw specifieke vraag aan de slag te gaan. Of dit nu gericht is op je intuïtie versterken, spirituele groei, of een betere balans tussen werk/privé. Ik kijk graag met je mee hoe we het beste aan jouw eigen ontwikkeling en doelen kunnen werken. Altijd gericht op werken vanuit je eigen kracht en motivatie.

Ik hou het graag down to earth: spirituele groei hoeft niet zweverig te zijn, maar gaat juist om praktische handvatten om jezelf beter te leren kennen, zodat jij beter op het leven kan anticiperen.

Gebruik je eigen wijsheid

Spirituele groei

Spiritualiteit zweverig? Niet hier. Ik leer je technieken om je innerlijke wijsheid te gebruiken. Om je lichaam te leren kennen en te gebruiken als raadgever. Om met meer aandacht in het hier en nu te leven. Om keuzes te maken die passen bij jou als persoon, jouw passies en wensen. Aan de hand van verschillende technieken leer je minder ‘in je hoofd’ te leven, en meer contact te maken met je lichaam en je binnenwereld.

Omgaan met prikkels

Zo vergroot je jouw intuïtieve kracht, maar leer je bijvoorbeeld ook beter omgaan met dagelijkse prikkels, waar tegenwoordig veel mensen mee stoeien. Vooral wanneer je extra gevoelig bent, is het fijn als je stevig met beide benen op de grond kunt blijven staan, en je niet laat meesleuren door de verwachtingen vanuit de maatschappij of de drukte van alledag.

Zingeving en voldoening

Leer beter je energie managen, met stress om te gaan, hoe je negatieve gedachtes kunt omvormen tot een positievere, helpende mindset. Wanneer je inzet op jouw spirituele groei, zet je in op een meer betekenisvol leven, een leven dat voldoening geeft, waarin je weet wat jou drijft en belangrijk vindt. Het is misschien wel de belangrijkste drijvende kracht binnen een gezonde leefstijl.

Kies wat bij jou past

Spiritualiteit, psychologie en filosofie hebben veel raakvlakken. Ik kijk samen met jou wat jouw wensen zijn en wat er past bij jou. Geen ver van je bedshows maar oefeningen en technieken die je praktisch in je dagelijkse leven kunt inbouwen.

Train je innerlijke wijsheid en intuïtie

Net zoals je moet trainen voor het leren spelen van een muziekinstrument, of voor het rennen van een marathon, is trainen van je spirituele groei noodzakelijk om je te laten profiteren van de voordelen hiervan. Je leert meer op jezelf vertrouwen en minder afhankelijk te zijn van bevestiging van buitenaf, of externe ‘instituten’.

Kies een workshop of clinic

Ik geef, alleen of samen met anderen, regelmatig diverse workshops die jouw spirituele groei stimuleren. Denk aan het versterken van je intuïtie, gezinspatronen uitdiepen, hoe je van willen naar doen komt, of een clinic weerbaarheid voor vrouwen en jongeren.

Start een cursus Mindfulness

Kim Freriksen start met regelmaat een nieuwe cursus mindfulness in de praktijk. Mindfulness, of meer aandacht in het hier en nu richten, is intussen niet meer weg te denken in onze maatschappij. Kim leert je deze krachtige vaardigheid eigen te maken en toe te passen in jouw leven.

Schrijf je vrij

Houd je van schrijven? Dit is een taal en middel die uitstekend kan worden ingezet in zelfverdieping. Zo geef ik workshops gericht op intuïtief schrijven, je levensverhaal schrijven, traumaverwerking en creatieve ontwikkeling.

De kracht van ademhaling

Ook ademhaling staat steeds meer in de schijnwerpers. En dat is niet voor niks. Met je ademhaling beschik je over een zeer belangrijk instrument om je eigen systeem te beïnvloeden. Of dit nu over lichamelijke reacties gaat, over reacties op stress of kou, om je aandacht te trainen, om je nervus vagus te stimuleren, je hartcoherentie te vergroten of te gebruiken als leidraad bij meditaties. Ook je gezondheid kun je positief stimuleren met je ademhaling: beter slapen, dieper ontspannen, beter herstel na sporten, betere sportprestaties, een grotere veerkracht… de mogelijkheden met ademhaling zijn ongekend!

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Blogs

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman

Referenties

Cliënten over ons

Bij Inzicht kan ik naast de sessies ook terecht als er iets aan de hand is, ze reageren snel op berichtjes en in het geval van nood zijn ze ook bereikbaar, wat heel fijn is!

In de eerste plaats de open communicatie, maar ook de doelgerichte en de oplossingsgerichte aanpak hebben wij als zeer prettig ervaren.

Door de hulp van mijn coach heb ik nu een leuker leven en daar wil ik haar ook voor bedanken!

We kwamen bij Inzicht toen we eigenlijk een beetje met onze handen in het haar zaten. Het gaat nu een stuk beter! We hebben veel gehad aan de soms simpele oplossingen.

We hebben op meerdere vlakken mooie resultaten kunnen bereiken in het welbevinden van onze zoon en handvaten voor de hele familie.

De communicatie is duidelijk, niks is gek en alles kon en werd besproken. Onze kinderen zijn er zo enorm door gegroeid.

Mijn afspraken hebben heel erg meegeholpen aan wie ik nu ben als persoon. Ik ben erg gegroeid wat betreft zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen in mijn keuzes en fouten.

Tijdens de verschillende sessie met de professionals van Inzicht heb ik mijn zoon zien veranderen van een onzeker en terughoudend jongentje, naar een zelfverzekerde en vrolijke jongen.