Home | Personal Training | Runningtherapie

Running therapie

Rennen, naar buiten, letterlijk in beweging komen. Actief je klachten aanpakken, op een speelse, vrije en eenvoudige manier.

Leer je plezier in bewegen (weer) vinden

Runningtherapie

Rennen, naar buiten, letterlijk in beweging komen. Actief je klachten aanpakken, op een speelse, vrije en eenvoudige manier. Weer opnieuw het plezier ervaren en succes boeken, maar wel op jouw eigen niveau. Running Therapie is een lichaamsgerichte therapie: bewegen als middel om je mentaal beter te voelen. Running Therapie is de meest logische en laagdrempelige stap voor het aanpakken van je psychische klachten. Bijvoorbeeld voor:

  • Aanpakken van burn-out, somberheid, angst- en stressklachten;
  • Aanpakken van sociale problemen zoals eenzaamheid en sociale angst;
  • Het ontwikkelen én vasthouden van een gezonde leefstijl;
  • Het bedrijfsleven, team-building, personeelsuitje, etc.;

Running Therapie en NatuurlijkSportief

Ik combineer alle positieve effecten en de voordelen van Running Therapie met de speelse en functionele elementen van NatuurlijkSportief. NatuurlijkSportief maakt  van sporten weer buitenspelen. We gaan de natuur in en ontdekken wat we al kunnen. We dagen onszelf uit met wat we tegen komen. Sleep een tak, til een steen, loop door het gras, sta op één been, hang in de boom, speel tikkertje, duw elkaar de dijk op, ga zigzaggend hardlopen. We doen het allemaal! Het kan zo hard, zo vaak en zo zwaar als je zelf wilt. We zoeken naar uitdagingen om jezelf te testen en verbeteren en waarbij je leert wat je via beweging kunt doen om jezelf beter te voelen. Daarnaast werken we toe naar het opbouwen van 5 km achter elkaar kunnen hardlopen. Met welk niveau van hardlopen je begint, en wat je conditie nu is, is niet belangrijk. Iedereen kan hiermee beginnen, ongeacht je sportverleden.

Hoe werkt Running Therapie?

In Running Therapie gebruik je je lichaam, maar ervaar  je de effecten vooral ook op psychisch gebied. Hardlopen, buiten zijn én bewegen samen met anderen dragen allemaal bij aan verminderen van stress en spanning en de toename van gelukshormonen (endorfine, dopamine). Je zelfvertrouwen groeit, je verbetert je conditie en leert actief je problemen op te lossen. Doordat de therapie in groepsverband is, kan er worden gewerkt aan team-building binnen het bedrijfsleven, het versterken van relaties, en sociale problemen zoals het aangaan van contacten en het leren stellen en bewaken van grenzen.

Voor meer informatie, zie ook: runningtherapie-nederland.nl en natuurlijksportief.nl.

Praktisch

Ik geef therapie aan jongeren, volwassenen, (vrienden)groepen, werknemers en werkgevers. De therapie wordt aangepast op zowel de deelnemers als op de groep.

Een Running Therapiesessie kost € 90,- per uur. Deze kosten worden gedeeld door het aantal deelnemers. In veel gevallen kan er (een deel van de kosten) vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Een Running Therapiegroep voor mentale klachten, sociale problemen, of een gezonde levensstijl bestaat uit 12 sessies voor de duur van 12 weken, 1 informatiebijeenkomst en 2 evaluatie bijeenkomsten.

Verdieping

Meer weten over een gezonde leefstijl?

Blogs

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman