Home | Personal Training

Personal Training

Lekker naar buiten, in de natuur, of juist dichter bij huis, op jouw vertrouwde plek of in de praktijk waar je gebruik kunt maken van alle aanwezige materialen. Ik geef je personal training op de manier die bij jou past. Wat kun je verwachten van mij als pesonal trainer en wat kun je in een training verwachten?

Over Personal Training

Michelle als trainer

 • Ik daag je uit, en probeer je nét dat stapje verder te krijgen dan je zelf zou gaan. Zo werk ik aan je doorzettingsvermogen en vergroot je jouw succeservaringen.
 • Ik zoek naar manieren die jouw plezier in bewegen vergroten. Het leuk hebben tijdens een training is misschien wel het állerbelangrijkste. Samen ontdekken we wat wel en niet bij je past en verwerk dat in de trainingen.
 • Motiveer ik je door regelmatig zelf mee te doen. Ik hou er niet van om er bij te staan zonder zelf iets te doen. Liever doe ik met je mee, en gaan we samen stuk, of doen we oefeningen samen, om er nog meer uit te halen.
 • Ik zet beweging in om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Die doelen kunnen te maken hebben met het sporten zelf (een push up kunnen doen), maar ook met andere zaken, zoals je zelfvertrouwen vergroten, meer sociale contacten opdoen, meer durven, je grenzen aangeven, etc.
 • Door personal training te combineren met leefstijlcoaching vergroot je je eigen succes en versterk je je gezonde gewoontes en de kans op blijvende gedragsverandering. Dát is pas een slimme investering in je gezondheid!

In de training

 • Maak ik gebruik van mijn ervaringen als Buitenspeelbaas en trainer bij NatuurlijkSportief. Ik neem je desgewenst mee naar buiten, prikkel je zintuigen en laat je weer genieten van het buiten spelen.
 • Kan ik je helpen je somberheid te overwinnen of aan andere psychische klachten te werken via het principe van runningtherapie. Als runningtherapeut zet ik beweging en duursport in voor je ‘mental fitness’, met een verbeterde conditie als enige bijwerking.
 • Combineer ik mijn kennis en ervaring als leefstijlcoach in de trainingsopbouw, het gebruik van krachttraining en inzetten van beweging voor het behalen van jouw gezondheidsdoelen. We kunnen gebruik maken van losse gewichten, kettlebells, elastieken, maar ook springtouw, hoelahoep, cardio-apparaten en gymnastiek attributen zoals ringen en rekstokken.
 • Prikkel ik je soms vanuit mijn ervaringen binnen defensie, met nieuwe, uitdagende bewegingen en oefeningen die je uit je comfort zone halen en nét dat stapje harder laten doen.

Voortgang meten

 • Omdat we uitgaan van jouw persoonlijke doelen, bepalen we vooraf waar je nu staat. Dat kan op fysiek gebied zijn, bijvoorbeeld met een conditieproef, maar ook op psychisch gebied, bijvoorbeeld in hoeverre het al lukt om regelmatig naar buiten te gaan, nieuwe dingen te ondernemen of in welke mate je je somber voelt.
 • Regelmatig checken we je voortgang aan de hand van verschillende fysieke testjes, maar ook door het bespreken van je voortgang op jouw gezondheidsdoelen in leefstijlcoachinggesprekken. Deze kun je zelf naar wens inplannen.

Alleen, samen of in een groep?

 • Ik doe graag met je mee, en zal je motiveren door zelf ook mijn best te doen als je dat even nodig hebt.
 • Trainingen kunnen individueel plaatsvinden, maar ook samen of met een klein groepje.
 • Personal training is 60 euro per uur voor 1 tot 5 deelnemers.
 • Voor een groep groter dan 5 personen, wordt er 10 euro per persoon gerekend per uur.

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Blogs

Weet wat er speelt

tarot beeldkaarten intuitie sessies coaching gesprekken lichaamsbewust voelen ervaringsgericht jij bent in zicht michelle houtman dordrecht
podcast jij bent in zicht michelle houtman uit het leven gegrepen levenslessen levensvragen spotify gast podcastgast
hartwijsheid hart coherentie balans liefde dankbaarheid harmonie ademhaling gezondheid geluk jij bent in zicht michelle houtman

Referenties

Cliënten over ons

Bij Inzicht kan ik naast de sessies ook terecht als er iets aan de hand is, ze reageren snel op berichtjes en in het geval van nood zijn ze ook bereikbaar, wat heel fijn is!

In de eerste plaats de open communicatie, maar ook de doelgerichte en de oplossingsgerichte aanpak hebben wij als zeer prettig ervaren.

Door de hulp van mijn coach heb ik nu een leuker leven en daar wil ik haar ook voor bedanken!

We kwamen bij Inzicht toen we eigenlijk een beetje met onze handen in het haar zaten. Het gaat nu een stuk beter! We hebben veel gehad aan de soms simpele oplossingen.

We hebben op meerdere vlakken mooie resultaten kunnen bereiken in het welbevinden van onze zoon en handvaten voor de hele familie.

De communicatie is duidelijk, niks is gek en alles kon en werd besproken. Onze kinderen zijn er zo enorm door gegroeid.

Mijn afspraken hebben heel erg meegeholpen aan wie ik nu ben als persoon. Ik ben erg gegroeid wat betreft zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen in mijn keuzes en fouten.

Tijdens de verschillende sessie met de professionals van Inzicht heb ik mijn zoon zien veranderen van een onzeker en terughoudend jongentje, naar een zelfverzekerde en vrolijke jongen.