Home | Onze aanpak

Onze aanpak

Hieronder vind je de antwoorden op de belangrijkste vragen rondom  de werkwijze. Heeft u hierna nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Praktisch

Onze aanpak

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan met je eigen doelen, maar twijfel je nog welk aanbod het beste bij jou past? Of vind je het nog lastig jouw doelen te stellen? Kom dan gratis en vrijblijvend op kennismakingsgesprek. Hierin kijken we samen naar hoe wij het beste antwoord kunnen geven op je vragen, en op welke manier jij aan je doelen wilt werken. Ook helpen we je bij het helder krijgen wat je precies wilt bereiken. Als je verder wilt, stellen we na de kennismaking samen een coachplan op en plannen we afspraken voor het vervolg. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Coachplan

En, enthousiast geworden na de kennismaking? Besluit je na het kennismakingsgesprek aan de slag te gaan met Jij bent in Zicht, dan stellen we samen een coachplan op. Heb je al een beetje idee welke richting je uitwilt om aan jouw doelen te werken? In de kennismaking is al verzameld welke vragen en wensen je hebt. In sommige gevallen vragen we je een kort aanmeldformulier in te vullen, om meer informatie te krijgen over jouw wensen en situatie. In het coachplan werken we dat uit tot concrete en haalbare doelen. We bekijken je situatie, welke stappen je tot nu toe al hebt genomen, en waar je heen wilt. We maken specifiek wát je wilt bereiken en welke obstakels én sterke kanten hierbij een rol spelen.

Daarna vul je zelf je coachplan in, In het eerstvolgende gesprek bespreken we het coachplan en passen we deze zo nodig aan. Met kinderen doen we dit vaak samen met ouders, maar sommige jongeren kunnen dit ook prima zonder ouders doen. Een coachplan is dynamisch. Dat betekent dat je gaandeweg doelen zult bereiken, maar ook dat misschien andere doelen jouw focus krijgen. Zo blijft jouw plan altijd afgestemd op jou.

Wil je liever al richting bepalen vóórdat je op kennismaking komt? Dan mag je het coachplan al vooraf opvragen bij ons en proberen zoveel mogelijk zelf in te vullen. Zo bereid jij je desgewenst goed voor op het gesprek.

Aanmeldformulier

We werken graag snel en oplossingsgericht, en zullen daarom niet meer van je vragen dan nodig. Toch kan het soms nuttig zijn om meer informatie te hebben over bepaalde onderwerpen, zowel voor jezelf als voor ons. In overleg geven we soms op maat gemaakte vragenformulieren voor het maken van een coachplan. In alle formulieren is er ruimte om je eventuele doelen al (voorzichtig) te formuleren. Zo hebben we specifieke formulieren met betrekking tot:

 • Leefstijl
 • Eetgedrag
 • Ontwikkeling van het kind
 • Ouderschap en gezinsfunctioneren
 • Algemeen oplossingsgericht
 • E-health formulieren

Duur van de afspraken

 • Coach sessies duren standaard 45 minuten. Een dubbelconsult is 90 minuten.
 • Voor trainingen en cursussen hanteren we tijdsblokken van 60 of 90 minuten.
 • Voor workshops en lezingen hanteren we tijdsblokken van 90 tot 150 minuten.

Indirecte tijd

In coaching rekenen we enkel de directe tijd. De indirecte tijd die wij nodig hebben voor het voorbereiden op de afspraken, het plegen van telefoontjes, opstellen en lezen van mailtjes en het schrijven van een persoonlijk plan van aanpak rekenen wij niet door.

Volg jij of je kind een training, dan krijg je altijd een introductiebijeenkomst én een evaluatiemoment bovenop het aantal bijeenkomsten.

Afspraakfrequentie

Afspraken van 45 minuten vinden wekelijks of tweewekelijks plaats. Afspraken van 90 minuten vinden twee- tot driewekelijks plaats. Zo houd je ook voldoende tijd om tussen de afspraken te oefenen en veranderingen op te merken. Teveel tijd tussen de afspraken is niet wenselijk: continuïteit in de afspraken is het effectiefst.

Duur van een traject

Effectiviteit en efficiëntie is voor jou het belangrijkst. We vertrouwen op jouw eigen motivatie om aan je doelen te werken. Het effect is het grootst als je voldoende vertrouwensband hebt met je coach en minstens 5 sessies aan je eigen doelen werkt. Naar wens kan dit worden uitgebreid. Minder dan 5 sessies is niet effectief: nieuw gedrag heeft langer nodig om een nieuwe gewoonte te worden.

Uit onderzoek blijkt dat je minimaal 3 maanden nodig hebt om nieuw gedrag tot een nieuwe gewoonte te maken. We zetten in op lange termijn resultaten, dus adviseren we om deze termijn aan te houden om terugval te voorkomen en je nieuwe gedrag te bestendigen.

In het geval van (groeps)trainingen volg je een standaard aantal bijeenkomsten. Deze zijn meestal tussen de 8 tot 12 bijeenkomsten, en vinden vaak tweewekelijks plaats.

Gratis werkmap

Om zoveel mogelijk effect van je consulten te ervaren, geven wij bij je eerste afspraak een werkmap mee. In deze werkmap bewaar je alle door ons meegegeven materialen, zoals opdrachten, werkbladen, registratie oefeningen en ook notitieblaadjes waarop je steeds opschrijft wat je leert of meeneemt als aandachtspunt. Reflecteren op elke coachsessie helpt je bij het vergroten van inzicht in je eigen gedrag en vergroot je mogelijkheden tot verandering. Deze map neem je elke afspraak mee, zodat we de gemaakte opdrachten kunnen bespreken.

Kwaliteit

 • Alle medewerkers volgen de beroepscode van het NVO, de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen. Elke medewerker is geregistreerd SKJ-professional (12006496).
 • Michelle Houtman is daarnaast opgenomen in het BIG-register (09926902631), AGB register (94011446), geregistreerd Orthopedagoog-generalist (14566), NVO Supervisor, symbooldramatherapeut en gecertificeerd runningtherapeut.
 • Jij bent in Zicht is als praktijk opgenomen in het AGB register onder nummer 94063670.
 • Sanne Verhoef is bezig met een registratietraject voor de VGCT.
 • Lydia Romeijn is gecertificeerd therapeut voor EFT, TAT en BSFF.
 • De praktijk staat vermeldt in de Kamer van Koophandel (KVK) onder nummer 70381232.

Samenwerkingspartners

Ons team is veelzijdig, met een waaier aan kwaliteiten en kennis. Maar we kennen ook onze grenzen en bundelen daarom graag onze krachten. Al jaren hebben we vaste samenwerkingspartners waarmee we graag samenwerken en naar wie we, indien nodig, kunnen doorverwijzen. Zo hebben we een vast netwerk van huisartsen, gezondheidscentra, basisscholen en middelbare scholen in de regio Drechtsteden.

 

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Blogs

Weet wat er speelt

Blog titel hier

Etiam a sapien ipsum. Nam in faucibus sem, imperdiet ultrices urna. Nam vestibulum volutpat tortor, ut tincidunt tellus.

Blog titel hier

Etiam a sapien ipsum. Nam in faucibus sem, imperdiet ultrices urna. Nam vestibulum volutpat tortor, ut tincidunt tellus.

Blog titel hier

Etiam a sapien ipsum. Nam in faucibus sem, imperdiet ultrices urna. Nam vestibulum volutpat tortor, ut tincidunt tellus.