Home | Leefstijl | Eetgedrag (Food)

Je eetgedrag
aanpakken

Gebruik maken van slimme psychologische interventies. Het gedrag bij de bron aanpakken en daarmee blijvend veranderen.

Leefstijl

Eetgewoonte (Food)

Geen afvalprogramma´s of valse beloftes. Geen strakke schema´s of verboden. Geen dieet, wonderpillen of afvalshakes. Wat dan wel? Inzicht in je eetgedrag. Gebruik maken van slimme psychologische interventies. Het gedrag bij de bron aanpakken en daarmee blijvend veranderen. Het gevoel van controle terugkrijgen en afrekenen met je eigen valkuilen in je eetgewoonten.

Tegenwoordig lijkt overgewicht en obesitas steeds meer zichtbaar in onze maatschappij. Er spelen zóveel psychische aspecten mee, dat er niet zomaar gezegd kan worden dat overgewicht ´je eigen schuld´ is. Voor een duurzame en effectieve aanpak van overgewicht, of het aanleren van een gezondere leefstijl, maken we daarom gebruik van de psychologie achter het ontstaan van eetgewoontes en leefstijl. Zodat je eindelijk écht begrijpt waarom je eigenlijk doet zoals je doet.

Helaas krijgt de psychische kant te weinig aandacht. Want zolang je niet weet wát maakt dat je zwaarder wordt en eet, kun je nooit de bron aanpakken. Ben je bijvoorbeeld gevoelig voor stress, eet je uit emotie, of kun je nooit op tijd stoppen met snoepen? Kies je voor het Food programma, dan wordt je eetgedrag in kaart gebracht, krijg je persoonlijke adviezen en wordt jij gecoacht naar een gezondere leefstijl. Aanvullend kun je naar wens in een groep toewerken naar een gezonde leefstijl.

Er wordt gewerkt aan gedragsverandering, door middel van bewezen effectieve interventies. Elke week krijg je huiswerk en oefeningen, registreer je je eetgedrag of observeer je anderen. Via coaching leer je jouw valkuilen kennen en omzeilen, vergroot je je motivatie en discipline, en maak je gezond eetgedrag tot de nieuwe gewoonte!

Wil je daarnaast meer inzicht in je eigen eetgedrag door professionele tests en vragenlijsten? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Speciale aandacht voor kinderen en jongeren met overgewicht of obesitas

Voor kinderen en jongeren met overgewicht of obesitas hebben we een speciaal ontwikkeld programma, met aandacht voor de psychische problemen die hierbij komen kijken. Het is een effectieve (groeps)training waarin aandacht is voor kennis, gedrag en beweging. We maken hierbij gebruik van cognitieve gedragstherapie en bewegingstherapie. Ouders zijn een belangrijke informatiebron bij kinderen onder de 18 jaar, die bij het kennismakingsgesprek en het coachingstraject betrokken zullen worden. Verder is er in de training aandacht voor het volgende:

  • Bijhouden van eetdagboeken. Niet alleen wat er gegeten wordt, maar vooral de omstandigheden. Door analyse hiervan krijg je zicht op je eetgedrag.
  • Gedachterapporten, gevoelsdagboeken en stressmetingen registreren.
  • Experimenten uitvoeren van nieuw en gewenst gedrag.
  • Huiswerkopdrachten uit groepstraining uitvoeren en bijhouden.
  • Ouders gaan ook aan de slag met het doorvoeren van gedragsveranderingen thuis. Bij kinderen is het eten natuurlijk verweven in het gezin. Daarom worden ouders intensief betrokken in de aanpak van eetgedrag bij kinderen. Zij krijgen in eigen sessies geleerd hoe zij om kunnen gaan met het eetgedrag in het gezin en de leefstijl van het gezin kunnen verbeteren.

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Verdieping

Meer te weten komen

Blogs

Weet wat er speelt

defensie leefstijl samenwerken eenheid kameraadschap coaching dordrecht jijbentinzicht natres reservist militair
dankbaarheid, zingeving, focus, depressie, stemming, somberheid, geluk, empathie, coaching, leefstijlcoaching, jijbentinzicht, dordrecht, gezin, de moeite waard, passie, belangrijk,
leefstijltraject leefstijlcoaching coach dordrecht psycholoog diagnostiek onderzoek behandeling trauma stress leefstijlroer interventies