Home | Coaching | Leefstijlcoaching

Uu eindelijk écht mijn leefstijl veranderen

Wist je dat je door kleine aanpassingen in je leefstijl, grote verschillen merkt in je welzijn? Leefstijlcoaching is de meest (bio)logische eerste stap om lekkerder in je vel te komen. Toch is het vaak moeilijk om veranderingen vast te houden en tot een nieuwe gewoonte te maken. Daar helpen wij je bij.

Coaching

Leefstijlcoaching

Michelle Houtman heeft de opleiding tot Runningtherapeut en gewichtsconsulente succesvol afgerond en is trainer van NatuurlijkSportief. Deze kennis combineert zij met haar psychologische kennis met betrekking tot leefstijl, zoals eetgedrag, omgaan met stress, beweging inzetten voor je welbevinden, mindfulness en lichaamsgerichte interventies. Binnen de leefstijlcoaching is er onder andere aandacht voor:

 • Gezond eetgedrag
 • Stressmanagement
 • Inzetten van mindfulness, ACT en ademhalingsoefeningen
 • Beweging inzetten om je beter te voelen
 • Gedragsverandering en betere coping
 • Gezond dag/nacht ritme en beter slapen
 • Beter kunnen ontspannen
 • Balans vinden en vasthouden
 • Je eigen grenzen leren kennen en bewaken
 • Lichaamsbewust worden
 • Gezond social media/beeldscherm gebruik

Leefstijlcoaching is er voor kinderen, jongeren én volwassenen! Bij de leefstijlcoaching wordt altijd rekening gehouden met leeftijdsadequate doelen en middelen. Naast individuele coachingsgesprekken om je leefstijl te veranderen, zijn er de volgende mogelijkheden om aanvullend in te zetten:

 • Groepstrainingen bijvoorbeeld gericht op het aanpassen van je eetgedrag, verbeteren van zelfbeeld, doorbreken van negatieve denkpatronen en verbeteren van je oplossingsvaardigheden, mindfulness.
 • Runningtherapie met NatuurlijkSportief karakter: 12 weken met een groep werken aan je persoonlijke doelen door middel van beweging in de buitenlucht.
 • E-health waarbij je (aanvullend) verschillende programma’s online volgt die jouw doelen en behoeften ondersteunen.

We zetten breed in en vergroten jouw succes. Daarom werken we soms samen met andere professionals als dit nodig is. Denk aan fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en diëtisten, een orthomoleculair therapeut, acupuncturist, sportinstructeurs en huisartsen.

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Blogs

Weet wat er speelt

Blog titel hier

Etiam a sapien ipsum. Nam in faucibus sem, imperdiet ultrices urna. Nam vestibulum volutpat tortor, ut tincidunt tellus.

Blog titel hier

Etiam a sapien ipsum. Nam in faucibus sem, imperdiet ultrices urna. Nam vestibulum volutpat tortor, ut tincidunt tellus.

Blog titel hier

Etiam a sapien ipsum. Nam in faucibus sem, imperdiet ultrices urna. Nam vestibulum volutpat tortor, ut tincidunt tellus.

Referenties

Cliënten over ons

Bij Inzicht kan ik naast de sessies ook terecht als er iets aan de hand is, ze reageren snel op berichtjes en in het geval van nood zijn ze ook bereikbaar, wat heel fijn is!

In de eerste plaats de open communicatie, maar ook de doelgerichte en de oplossingsgerichte aanpak hebben wij als zeer prettig ervaren.

Door de hulp van mijn coach heb ik nu een leuker leven en daar wil ik haar ook voor bedanken!

We kwamen bij Inzicht toen we eigenlijk een beetje met onze handen in het haar zaten. Het gaat nu een stuk beter! We hebben veel gehad aan de soms simpele oplossingen.

We hebben op meerdere vlakken mooie resultaten kunnen bereiken in het welbevinden van onze zoon en handvaten voor de hele familie.

De communicatie is duidelijk, niks is gek en alles kon en werd besproken. Onze kinderen zijn er zo enorm door gegroeid.

Mijn afspraken hebben heel erg meegeholpen aan wie ik nu ben als persoon. Ik ben erg gegroeid wat betreft zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen in mijn keuzes en fouten.

Tijdens de verschillende sessie met de professionals van Inzicht heb ik mijn zoon zien veranderen van een onzeker en terughoudend jongentje, naar een zelfverzekerde en vrolijke jongen.