Home | Coaching | Kindercoaching

Goede coaching voor kinderen

We helpen jou en je kind graag bij kleine én grote uitdagingen.

Coaching

Kindercoaching

Gun je jouw kind écht kwalitatief goede coaching van bevlogen mensen met de juiste registraties? Jij bent in Zicht verzekerd jou en je kind van kwalitatief goede coaching. Alle medewerkers hebben ruime ervaring als orthopedagoog en psycholoog. Van laagdrempelige ondersteuning tot ingewikkelde vraagstukken kun je bij ons terecht: wanneer wij inschatten dat er meer zorg nodig is, kunnen wij direct passende orthopedagogische hulp bieden aan uw kind. Zo zit je altijd goed.

We helpen jou en je kind graag bij kleine én grote uitdagingen

Ook kunnen de problemen zich voordoen in het gezin. Via ouder-kind coaching of coaching voor ouders wordt daarbij aangesloten.

Problemen in het gezin

Ook kunnen de problemen zich voordoen in het gezin. Via ouder-kind coaching of coaching voor ouders wordt daarbij aangesloten.

Benieuwd wat kindercoaching inhoudt? Het is in ieder geval:

  • Praktisch
  • Oplossingsgericht
  • Positief
  • Kortdurend waar het kan
  • Met concrete, haalbare doelen

We werken aan het vergroten van inzicht, maar ook het versterken van kwaliteiten en oplossingsvaardigheden. Aan de hand van speelse en aantrekkelijke materialen wordt onze hulp afgestemd op wat jouw kind nodig heeft.

Liever meedoen met een training? Als we inschatten dat jouw kind daar baat bij heeft, kan je daar naar eigen wens voor kiezen. Individueel of in een groep.

Of heb je misschien de voorkeur voor een meer specifieke methode, zoals EFT, TAT, BSFF of Symbooldrama, waarmee je stress en emoties reguleert en lichaamsgericht aan de slag gaat.

We barsten van de materialen, omdat we gek zijn op het aanpakken van problemen op verschillende manieren. Zo hebben we werkboeken, beeldkaarten, psychologische spellen, coachingskaarten, creatieve materialen en ehealth mogelijkheden. Samen met jou maken we een plan voor de coachingsdoelen en kiezen we de materialen die we inzetten.

Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij

Bij Jij bent in Zicht, ben jij werkelijk in zicht voor ons. Wij bieden persoonlijke en goed afgestemde zorg. Accepterend, nieuwsgierig en oordeelvrij. Binnen de veiligheid van het coachingstraject, behaal je daardoor sneller je doelen.

Verdieping

Veel voorkomende onderwerpen

Blogs

Weet wat er speelt

defensie leefstijl samenwerken eenheid kameraadschap coaching dordrecht jijbentinzicht natres reservist militair
dankbaarheid, zingeving, focus, depressie, stemming, somberheid, geluk, empathie, coaching, leefstijlcoaching, jijbentinzicht, dordrecht, gezin, de moeite waard, passie, belangrijk,
leefstijltraject leefstijlcoaching coach dordrecht psycholoog diagnostiek onderzoek behandeling trauma stress leefstijlroer interventies

Referenties

Cliënten over ons

Bij Inzicht kan ik naast de sessies ook terecht als er iets aan de hand is, ze reageren snel op berichtjes en in het geval van nood zijn ze ook bereikbaar, wat heel fijn is!

In de eerste plaats de open communicatie, maar ook de doelgerichte en de oplossingsgerichte aanpak hebben wij als zeer prettig ervaren.

Door de hulp van mijn coach heb ik nu een leuker leven en daar wil ik haar ook voor bedanken!

We kwamen bij Inzicht toen we eigenlijk een beetje met onze handen in het haar zaten. Het gaat nu een stuk beter! We hebben veel gehad aan de soms simpele oplossingen.

We hebben op meerdere vlakken mooie resultaten kunnen bereiken in het welbevinden van onze zoon en handvaten voor de hele familie.

De communicatie is duidelijk, niks is gek en alles kon en werd besproken. Onze kinderen zijn er zo enorm door gegroeid.

Mijn afspraken hebben heel erg meegeholpen aan wie ik nu ben als persoon. Ik ben erg gegroeid wat betreft zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen in mijn keuzes en fouten.

Tijdens de verschillende sessie met de professionals van Inzicht heb ik mijn zoon zien veranderen van een onzeker en terughoudend jongentje, naar een zelfverzekerde en vrolijke jongen.